Archeologierondleiding in Varsenare Hof Van Straeten 

Woensdag 11 oktober

Een rijke geschiedenis

Sinds augustus werken archeologen van BAAC op een opgraving langs de nieuwe buurt Hof Van Straeten in Varsenare. Het archeologisch onderzoek levert interessante resultaten op over de geschiedenis van Varsenare. In de Ijzertijd vestigen de eerste bewoners zich hier, getuige daarvan een prachtige huisplattegrond die ontdekt is tijdens de opgraving. Ook in de Romeinse tijd blijft Varsenare een mooie plaats om te wonen, maar ook om begraven te worden: verspreid over het terrein liggen verschillende grafvelden. Deze resultaten worden aangevuld met materiaal uit de middeleeuwen en de Eerste Wereldoorlog. Kortom, een mooi overzicht van de rijke geschiedenis van dit dorp!

 

Zin om een archeologische opvraging van dichtbij mee te maken?

Welkom op woensdag 11 oktober op de site van de nieuwe woonbuurt Varsenare Hof Van Straeten. Samen met een archeoloog overlopen we de geschiedenis van Varsenare en nemen we een kijkje in de opgravingssleuven. Jong en oud worden tijdens de rondleiding ingewijd in het archeologisch onderzoek en maken er kennis met het leven aan de Legeweg tijdens de Romeinse periode.

 

Praktische info

Deze bezoeken zijn uiteraard ook gratis en zullen ongeveer een 60 tal minuten duren. De rondleidingen gaan door om 14u, 15u, 16u, 17u en 18u. Omwille van veiligheidsmaatregelen op de werf, moeten we de bezoeken limiteren tot maximum 25 individuen. We willen hierbij vriendelijk vragen om de wagen te laten staan en per fiets of te voet zich naar de site te begeven. Inschrijven kan via publiekswerking@baac.be met vermelding van naam en aantal geïnteresseerden.

Meer info over de bezoeken te verkrijgen via publiekswerking@baac.be en 0483 48 21 44 bij Lien Van der Dooren.